Jokainen minut tunteva tietää, että odotan joulua ja siihen liittyviä ihania asioita. Rakastan puuhailla keittiössä ja testailla uusia juttuja ja luoda uusia perinteitä meidän perheelle. Poltan mielelläni kynttilöitä ja laitan valoja ikkunoihin, en niinkään joulun vuoksi vaan pimeyttä torjumaan. Joulustakin enemmän odotan niitä tuoksuja ja makuja kuin hössötystä ja kiirettä. Niistä yritän pysyä kaukana. 

Viikonloppuna ostin hetken mielijohteesta Toivekoti ja puutarha- lehden, joka oli jouluaiheinen. Selattuani sen, totesin että siinä olleet karkkiohjeet ovat kokeilemisen arvoisia. Samaa mieltä oli Esikoinen. Eilen sitten testasimme ensimmäistä ohjetta:

2017963.jpg

Suklaa- & mantelinugaa

Nugaa ja suklaa mantelilastujen kera on lyömätön yhdistelmä. 

Noin 35 kpl

100g mantelilastuja.

250g pehmeää nugaata

150g tummaa suklaata

1. Paahda mantelit kuumalla pannulla.

2. Sulata nugaa ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita mantelit sulaan suklaaseen.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, kooltaan noin 15x 20 cm. 

4. Laita vuoka jääkaappiin. Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi. Kääri kultapaperiin tai tavalliseen alumiinifolioon. 

**************

Nugaan löytyminen olikin sitten ensimmäinen ongelma. Jälkeenpäin googletin ja todennäköisesti ehkä Lidl:istä voisi sitä löytyä. Turvauduin korvikkeeseen ja teimme namut fudge-paloista. Toinen ongelma oli juuri fudget, eiväthän ne olleet mitään pehmeitä ja jossain vaiheessa luulin, etteivät sula koskaan vesihauteessa. Mikroa en enää suklaan sulattamiseen käytä, kun kerran olen suklaan niin polttanut... Lopulta fudgetkin sulivat ja massa oli, no hieman rakeista. Mutta herkullisia namuista tuli ja jouduin piilottamaan ne pojilta, etteivät olisi tulleet heti syödyksi. Itseltäkin olisi pitänyt osata rasia piilottaa. Tuskin kyllä jouluun saakka noita säästellään, tulipahan testattua. 

Seuraavaksi testataan samasta lehdestä ohjetta Manteli- ja valkosuklaatoffee. Johon tulee Mantelia, voita, sokeria, siirappia ja valkosuklaata.