17.11.2006

Lankaa ON. Novita Rustikaa, väreinä vaaleanpunaiseen viittaava jossa on sinilila kierre sekä tummanlila jossa on mustaa. Ja vuoreksi Novitan Woolia, olisikohan värinä luumu.

Novita Wool-langasta  aloittelin tekemään 'vuorta' hattuun 3½ puikoilla. Läpän aloitin kolmella silmukalla ja jokaisella oikealla kerroksella neuloin ensimmäisen ja viimeisen silmukan kahteen kertaan. Näin lisäilin silmukoita 29 saakka. Sitten loin eteen 25 silmukkaa ja taakse 12 silmukkaa.

Aikomuksena on virkata vuori ja päälys yhteen sillä tummanlilalla ja kirjoa samaisella langalla pipon etumukseen sydän. Yritän vielä löytää paikallisesta lankakaupasta sitä heijastinlankaa, jota ujuttaisin kuvioon myös mukaan. Läppiin ajattelin tehdä siitä tummemmasta letit kiinnitystä varten ja mahdollisesti jonkun hapsu-tupsun päälaella.

18.11.06

Prismasta 6 puikot Rustikaa varten. Iso silmäneula unohtui, tarvitsisin sitä kuvion kirjailuja varten.

Vuorta olen nyt muutaman kierroksen neulonut, hidasta kun on niiiiin ohutta lankaa. Hieman paksumpiin olen tässä syksyn aikana tottunut.

10.12.06

Pojat olivat jokunen viikko sitten ottaneet puikot pois wool-neuleesta. Eikä yhtään inspiroinut poimia silmukoita ja neuloa karanneita silmukoita kiinni. :( Eilen sitten otin työn kauniiseen käteen ja tein sen. Tänänä jopa pääsin kavennukseen saakka. Eiköhän pian tule valmista tuon sisäpipon suhteen.

Ison silmäneulankin olen ostanut kirjomista varten.

Joulu tulla jollottaaa!

18.12.06

Sohva näytti tältä:

306905.jpg

Kaulaliina vaiheessa, sisämyssy valmiina ja pipoa varten olin jopa mallitilkun neulonut.

19.12.06

306921.jpg

Kaulahuiviin laiton vielä hapsut- tuosta huivin langasta ja sitten siitä tummemmasta rustikasta. Yhtään en ole tuotokseen tyytyväinen ja meinasinkin jättää koko setin laittamatta pukinkonttiin. Mutta mies sanoi, että kerran noin paljon aikaa ja vaivaa oot tuohon nähnyt, niin anna mennä vaan. Toivottavasti edes joku tykkää...