Minulla itselläni on ulkonevat korvanlehdet. Toinen enemmän kuin toinen. Olen aina, AINA kärsinyt niistä. Tytöillä se on helpompaa, kun voi pitää hiuksia pidempinä ja näin peittää korvat. Nyt aikuisena en ole miettinyt korvalehtien korjausleikkausta, mutta teininä se oli paljon mielessä.

Nuorempi lapsemme on perinyt tämän saman ominaisuuden. Joku joskun on päiväkodissa pojan korvista maininnut, mutta kukaan koskaan ei ole kiusannut eikä poika itsekkään niistä kärsi. MUTTA olemme päätyneet korvien korjausleikkaukseen. Pyysimme tk-lääkäriltä lähetettä eteenpäin julkiselle puolelle ja se on nyt edennyt niin paljon, että juuri äsken sairaanhoitaja soitti aikaa kirurgin tapaamiseen. Sain myös ajan leikkauspäivälle. 

Korjausleikkaukseen päädyimme siksi, kun olen itse kärsinyt asiasta. Ja siksi, että vaikka pystyisin kasvattamaan lapseni kuinka hyvällä itsetunnolla, en tiedä auttaako se tälläisessä asiassa. Pojilla on tapana pitää lyhyitä hiuksia ja näin korvat ovat paljon esillä. Koulu alkaa syksyllä ja lapset ovat julmia toisilleen. Olen kuullut tarinoita hyvällä itsetunnolla kasvatetuista hörökorvaisista pojista, jotka ovat korvistaan paljon kärsineet. 

Nyt kun kuulin leikkausajan, niin alkoi jännittää. Tiedän, että operaatio tehdään päiväkirurgisena ja toipuminen on nopeaa. Ja leikkauksesta huolimatta, korvat saattavat hieman palata vanhaan asentoon, mutta uskoisin että se on sen arvoista. 

Leikkausaikaa siis odotellessa!