Meillä on ollut digipokkari vuodesta 2002. Hankimme sen hieman ennen kuin Esikoinen syntyi. Oikein tilattiin Saksasta, kun Suomesta ei vielä saanut sellaisia... Se meni  rikki, kun pudotin sen. Joo, MINÄ pudotin sen... Seuraava kamera taisi vain himmetä vanhuuttaan ja viime syksynä Kuopus kuvatessaan lego-juttujaan kolautti viimeisimmän kameran zoomin johonkin ja rikkihän se meni. Päädyimme ostamaan "vanhan" kameran, jossa on vähän vara pudotella ja sillä saa vaikka sukeltaakin, jos haluaa. ;) 

Kamera jonka hankimme koko perheelle on Canon PowerShot D10

Samaan aikaan minulle iski kamerakuume. Päädyin Canonin EOS 1100D:n  Pikkuisen ohjekirjan selaamiseen riitti kärsivällisyys, mutta muuten en jaksanut itse opetella kameran käyttöä. Ilmoittauduinkin Vantaan aikuisopiston Digijärjestelmäkameran käyttökurssille, jossa opetellaan käyttämään omaa järjestelmäkameraa ja tutustutaan valokuvauksen perusteisiin.  Eilen oli sitten ensimmäinen kurssikerta ja siellä jo jotain opeteltiinkin. Kurssin kuvat on otettava (tietenkin) manuaalilla! :D Kävimme läpi valotusaikaa, kameran rakennetta, aukon kokoa, terävyysaluetta/syvyysterävyyttä, kennon merkitystä ja ISO-arvoja.... Tajusin, etten ole yhtään kuvaa ottanut etsimen kautta. Digipokkarista jäänyt tapa... Ihan uusi maailma avautui minulle kaikkine tarkennuspisteineen. ;)

Kotitehtävä seuraavalle kerralle on: Ota yksi kuva, jonka aihe on 'kevät'. Käytä käsisäätöä. Valitse kuvaustilanteeseen sopiva aukko, valotusaika ja ISO. Kirjaa ylös kameraan asettamasi säädöt. Tuo kuva mukaasi ensi kerralle muistitikulla tai kameran muistikortilla. 

Nyt sitten vain kuvailemaan... 

Ai, joo. Opettaja kurssilla opiskelee opettajaksi ja kuvataitelijaksi. Hänen kuvia voi kurkkia täältä