Jokin aika sitten kaverin innostuksesta testasin Ruokaisaa tomaattikeittoa. Erityisesti Esikoinen piti tästä keitosta.

Raaka-aineet
2  valkosipulinkynttä  
1  iso sipuli  
1 rkl öljyä  
7 dl vettä  
500 g paseerattua tomaattia  
1 kpl kasvisliemikuutio  
1 tl sokeria

0,5 tl pippuria  
1 tl timjamia  
1/4 tl chiliä  
4  paahtoleipää  
100 g hovi-juustoa  
 
Ohje, 4 annosta
Leikkaa sipulit kuutioiksi.
Laita kattilaan öljy ja kuullota sipulikuutiot ja murskatut valkosipulinkynnet siinä.
Lisää vesi, paseerattu tomaatti ja mauseet. Sekoita.
Leikkaa leivät kuutioiksi ja lisää ne keittoon. Sekoita.
Anna kiehua hiljalleen n. 15 min.
Lisää tuorejuusto. Sekoita.
Anna keiton vielä kuumentua n. 3 min.
Tarjoile.

Sain vinkin toiseenkin tomaattikeittoon, Maailman paras tomaattikeitto.  Tästä piti erityisesti mies. Kai se on tuo liha ;) mikä miehen tiellä pitää...

Tomaattikeitto

2 tlk tomaattimurskaa
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
1 lihaliemikuutio
valkopippuria
(suolaa)
2 dl kermaa


*Laita tomaattimurskat kattilaan ja ruskista pannulla silputtu sipuli ja pienitty pekoni. Lisää sipulit ja pekonit kattilaan.

*Lisää kattilaan lihaliemikuutio ja valkopippuri sekä tarvittaessa suola.

*Anna porista hiljalleen KAKSI TUNTIA, jos lyhennät keittoaikaa ei keitosta tule ollenkaan niin maukas…

*Lisää kerma ja kiehauta nopeasti.

 

Tänään kokeilin keittoa, johon tuli maapähkinävoita. Sitä kun sattuu löytymään tuolta jääkaapista melkein korkkaamaton purkki. Ohje Maapähkinäkeittoon löysin täältä.

Maapähkinäkeitto 
(4:lle) 

2rkl maapähkinäöljyä tai voita 
runsas 1 dl silputtua sipulia 
3 dl varsiselleriä ohuina suikaleina 
9 dl kanalientä 
2 ¼ dl maapähkinävoita 
2 dl kermaa 
¼ tl cayennea 
½ tl suolaa 
mustapippuria 

koristeluun maapähkinärouhetta 

Paista vihannekset rasvassa pehmeiksi (ei ruskeiksi) paksupohjaisessa kattilassa. 
Vatkaa kanaliemi, maapähkinävoi ja kerma. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen koko ajan vatkaten, kunnes soppa on tasaista ja paksuuntuu. Lisää cayenne ja kiehuta vielä pari minuuttia. Mausta, koristele ja tarjoile.

Tein keiton kyllä puolikkaalla annoksella, ihan varmuuden vuoksi jos ei se maistukkaan  perheelle.  Keitto oli todella  hyvää! Aion seuraavalla kerralla tehdä keitosta ruokasampaa ja lisätä broileria sinne ja myös kasviksia.

*Lisäys*

Olen aiemmin testannut Yhteishyvän mukana tulleen ruokamaailma-lehden innoittamana Päärynäistä punajuurikeittoa.

2 annosta
450 g keitettyjä ja kuorittuja punajuuria
1 pieni sipuli
1 päärynä
1 rkl öljyä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (250 ml) soija- tai kaurakermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippurisekoitusta
Paloittele punajuuret. Kuori ja paloittele sipuli ja päärynä. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja päärynää öljyssä 5 minuuttia. Lisää punajuuripalat ja jatka muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää soija- tai kaurakerma, suola ja pippuri ja kuumenna keitto nopeasti.

Vaikka ohjeessa on, että kaksi annosta, mutta mielestäni keittoa tuli PALJON. Jos joku rohkenee kokeilemaan, niin suosittelisin tekemään vain puolikkaan annoksen. Meillä keiton erikoisuus esti osaa perheestä edes maistamaan ruokaa.