Jotain roskapostia oli tullut kommentteihin ja havahduin, että minullahan on tälläinen blogi vielä olemassa. Salasanoja en muistanut ja niitä piti tilailla. Muutenkin systeemit hieman muuttuneet. Mutta jos jotain kirjoittelisin.

Esikoinen on toisella luokalla. Erityisopetuspäätös on tämän lukukauden loppuun. Herra opiskelee tällä hetkeellä yleisopetuksessa 19 lapsen ryhmässä. Vaihtelevalla menestyksellä. Kouluaineet sujuvat, matematiikka ja käsityöt erityisesti. On molemmilla todella taitava. Opeteltavaa on vielä sosiaalisessa kanssakäymisessä ja ihan normaaleissa opiskelutaidoissa. Mm. tunnilla pitää olla hiljaa ja antaa muille opiskelurauha. 9-vuotias harrastaa karatea kaksi kertaa viikossa ja seuraavaksi tavoittelee toista natsaa keltaiseen vyöhönsä tai jopa oranssia vyötä (mikä vaikuttaa epätodennäköiseltä, kun syksyllä oli aika tiukat kriteerit noiden saamiseen). Lisää motivaatiota harrastukseen on lisännyt matsitreenit, joita varten hankittiin pojalle omat otteluhanskat. Tasaisen epätaisaista tällä rintamalla.

Vauva kasvaa kohisten. Juuri kävin vaatekaappia läpi ja laitoin 134 senttisiä paitoja jo pojalle omaan hyllyyn. 'Vauva' menee syksyllä kouluun, tuetusti yleisopetukseen. Impulsiivisuuden ja tarkkaamattomuuden vuoksi. Lääkitystäkin on kokeiltu ja hyötyä siitä on ollut, ainakin eskarin opettajien mielestä. Vauva ei vielä pyöräile, mutta ui sujuvasti jo isossa altaassa, eiköhän ne apparit lennä mäkeen kun pyöräilykelit alkavat! Lukeminen on vielä haave, jonkin verran kirjaimia tunnistaa. Laskeminen sujuu jo jonkin verran. Tällä hetkellä kiinnostavat piirtäminen ja legoilla rakentelu. 

Mitäs sitten itselle. Sama työ ja silleen. Työssä on onneksi tullut uusia kivoja haasteita, esim. tyttöryhmän vetäminen työkaverin kanssa. Tykkään!  Viime vuonna suoritin NLP Practitionerin ja haaveissa on tulevana syksynä aloittaa Practitioner Master tai jos uskaltautuis jo ajattelemaan sosionomi AMK opintojen loppuunsaattamista. Onneksi tässä on vielä hetki aikaa miettiä. Parisuhde voi ja on. Viime vuonna kävimme miehen kanssa viettämässä ohjatun parisuhde viikonlopun Rautjärvellä ja voin kyllä suositella kaikille sellaista! 

Ihanaa aurinkoista sunnuntaita kaikille! :)